Verdiepingscursussen Zaanse Schrijvers

Sinds voorjaar 2018 organiseren we samen met Over Literatuur en het Gemeentearchief Zaanstad cursussen waarin Zaanse schrijvers centraal staan. Deze samenwerking maakt een bijzondere combinatie van teksten en voorwerpen mogelijk. Als afsluiting van de laatste les er is een exclusieve rondleiding door het depot van het archief. 

Cursusleider is Renate Sun-Louw van Over Literatuur. Ze maakt de cursus voor Mens durf te lezen! en in samenwerking met Gemeentearchief Zaanstad.

Inschrijven: renate@overliteratuur.nl

Meer informatie: www.ithappenedonenight.nl, archief.zaanstad.nl, overliteratuur.nl

Uit de levens van denkende vrouwen

Deze cursus is vernoemd naar de felle roman ‘Uit het leven van een denkende vrouw’ van Carry van Bruggen uit 1920. Hierin schrijft zij trefzeker over alle tumult rond de rol van vrouwen aan het begin van de twintigste eeuw. Tijdens deze cursus duiken we in de hevige discussies en brandende kwesties uit die tijd en krijgen we een inkijkje in (Zaanse) vrouwenlevens van honderd jaar geleden met Carry van Bruggen als rode draad. Vier avonden vol opzienbarende leesfragmenten en prachtige archiefstukken.

Heel bijzonder is dat tijdens deze cursus een archiefstuk openbaar wordt gemaakt dat nog nooit eerder aan het publiek is getoond. 

Praktische gegevens
Data: 7, 14, 21 en 28 november 2019
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Gemeentearchief Zaanstad
Kosten: € 60,-, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en koekjes.
Van de cursisten wordt gevraagd om voor aanvang enige teksten te lezen. De leeslijst wordt ongeveer een maand van tevoren bekendgemaakt.